23 februari 2014

Aerosol

Vi har kunnat läsa i lokaltidningen om (M) förhållning till  en av kommunens största arbetsgivare, Aerosol. Den tillverkningen råkar ligga på fel ställe enligt moderaterna. Vallentuna kommun har vuxit och byggnationen har bit för bit krypit sig allt närmare fabriken. Platsen är inte optimal, det kan vi också tycka. Men nu finns den där och ger många arbetstillfällen. Många av dem som arbetar där bor i vår kommun. Det finns en säkerhetsrisk, liten, men den finns där. Det är därför både vi (S) och olika myndigheter har tyckt att tomten bredvid är inte lämplig för bostäder. Visst går det bygga "bunkerbostäder" som uppfyller alla sortens säkerhetskrav men vem vill bo i sådana lägenheter? Och naturligtvis är de fördyrande faktorer som sedan påverkar bostadspriset.

Att den omstridda tomtens ägare är själv (M) toppolitiker i kommunen är mycket besvärande faktor för ärendet. Jag är inte säker på att om det hade varit en vanlig "Svensson" som ägde den tomten och ville bygga bostäder där att hans ärende hade fått det bemötandet av alliansen som Ray Idermark får.

Vi inom (S) tycker att tomten kan bebyggas med handel/kontor och liknande verksamhet men den är inte lämplig för bostäder. Vi har byggbara tomter nära stationer som kan gott exploateras och förtätas. Vallentunas tillväxt hänger inte på den där tomten utan det kan vara bra att få nya arbetsplatser där.

Vi är också mån om de företagare som har etablerat sig i kommunen och skapar arbetstillfällen för våra kommuninvånare. Med kontinuerlig dialog med företagare kan vi utveckla kommunen tillsammans utan att det uppstår trista motsättningar.

Inga kommentarer: