16 juni 2014

Hyresrätter!

Ca. 90 dagar före valdagen kommer det beskedet som alla socialdemokrater i Vallentuna har kämpat för  under de senaste drygt 20 åren: det kommer att byggas hyresrätter i Vallentuna!!!

Vi har skrivit motioner, insändare, ställt frågor,... och berättat om att kommunen kan

1) använda markanvisningar för att få hyresrätter
2) att man kan subventionera markpriset för de som är villiga att bygga hyresrätter
3) att vi kan använda eget bostadsbolag Össebyhus  för att bygga hyresrätter
4) använda tomträtt för hyresrätter

Nu sker brytpunkten: (M) har för första gången använt markanvisningen och kommer att subventionera markpriset och hups! nu finns det flera byggföretag som är beredda att bygga hyresrätter i Vallentuna.

Visst tog det tid, det medger jag. Men det är värt varje år, varje årtionde av  (S)-slit för att få uppleva denna dag! Tänk, kommunen kommer att öppna sina portar även för de som inte har pengar att köpa en miljonvilla eller har pengar till insatsen eller vill inte binda sina pengar till boendet. Flera ungdomar kommer att kunna stanna kvar i kommunen och äldre kan sälja sina stora villor. Det sätter fart i flyttkedjor. Det blir liv och rörelse i kommunen. Oh vad härligt!

Jag vet att jag befinner mig i ett lyckorus och att det här inte löser alla bostadsproblem men när moderaterna nu märker kommuninvånarnas glädje så kanske fortsätter de och vågar ta nästa steg. För det kommer att behövas många fler hyresrätter innan det råder riktig valfrihet mellan de olika upplåtelseformerna. Men oroa er inte. Socialdemokraterna i Vallentuna kommer att driva frågan vidare tills det råder balans mellan de olika upplåtelseformerna!  Och vem vet, vi kanske får möjlighet att själv ansvara för dessa frågor efter höstens val.


Inga kommentarer: