6 januari 2016

Rädslan för politik!

Det råder en mycket konstig rädsla för politik bland alliansen, speciellt bland moderater. Det känns som moderater vill "skydda" allmänheten från politiken och från politiker. Politik ska inte enligt dem blandas med det normala livet i vår kommun. Separata tillställningar ska det vara, en för folket och en för politiker. Kulturhuset ska skonas från allt som har med politik att göra. Vid lokalbokningar står politiska evenemang längst ner på listan. Information om politiska möten eller evenemang ska inte annonseras i kulturkalender men religiösa tillställningar accepteras. Det ska vara svårt att nå politiker. Samrådsmöten och dialog med allmänheten ska minsann inte användas i viktiga beslut.

Det här har pågått minst under den tiden jag har varit politiskt aktiv. Senast under julmarknaden fick vi socialdemokrater höra arga kommentarer från moderater om varför vi var ute på marknaden och önskade god jul till kommuninvånare och bjöd på glögg. Jag blev så rasande så jag gick en extra timme runt folk bara för att lugna ner mig. Ska politiker gömma sig vid olika evenemang? Eller ska vi spela opolitiska? Eller är marknaderna reserverade enbart för moderater?

Politik är vardag.  Politik är att möta människor där de är. Politik är de problem och glädjeämnen folk har ute i byn. Så enkelt är det. Att vi olika partier har sedan olika sätt att lösa dessa problem eller olika prioriteringslistor hör till politiken. Politik ska inte skiljas från verkligheten, inte låsas in i kommunhuset eller döljas bakom fasader.

Moderater, jag kommer även i fortsättningen vistas alla de platser och evenemang jag själv önskar och vid de tider jag vill oavsett vad ni säger. Det finns inga överenskommelser och kommer inte att bli. Jag är förtroendevald politiker 24timmar i dygnet, året om. Det ska synas och höras på mig att jag är en socialdemokrat och mitt fina uppdrag är att berätta om våra idéer och lösningar när som helst och till vem som helst. Och jag gör det så gärna och med stort glädje! :)

Inga kommentarer: