10 mars 2013

Bostadssituationen i länet och speciellt i Stockholm är under all kritik. Man får köa minst 5 till 6 år för att överhuvudtaget ha en ens teoretisk möjlighet att få en förstahandskontrakt på en hyreslägenhet i Stockholm. Det krävs dock mycket längre kötid för att få hyreslägenhet t. ex. i Årsta, Bagarmossen, Stureby.  Hammarbyhöjden, Östermalm och Vasastaden kan helt räknas bort pga. alldeles för lång kötid.

Det tar sin lilla tid att få en hyreslägenhet även i Vallentuna. Vi har knappt 200 hyresrätter av drygt 11000 bostäder. Det är ILLA!!! Runt 80-tal ägs av Össebyhus= vi allihopa. När efterfrågan av hyresrätter är så enorm borde det vara ett utmärkt läge också för Össebyhus att påbörja planeringen av nya hyresrätter på kommunens egen mark. Det verkar vara ett mysterium att Vallentuna alliansen inte använder de metoder som finns till handa för att underlätta våra ungdomar, äldre och andra att kunna bo i en hyresrätt i vår egen kommun. Det här handlar om ideologi och samhällssyn. Alliansen vill inte bygga ett samhälle för alla. Nej, här ska bara de välmående och förmögna bo som kan köpa sin bostad. De andra kan bosätta sig i andra kommuner men är välkomna tillbaka när den ekonomiska situationen är tillräckligt stark för att pröjsa ett antal miljoner för bostadsköp.

Inga hyresrätter har byggts under de senaste 20-25 åren i Vallentuna. Stockholms moderater har insett att hyresrätter behövs och använder alla möjliga medel för att få byggbolagen att bygga nya hyresrätter i staden. Inga tecken på att moderaterna i Vallentuna skulle ta lärdom av sina partibröder i Stockholm. Det är tydligt att om Vallentunabor vill ha även hyresrätter så får de lov att rösta fram ett annat styre.

Jag läste i dagens DN om kollektivboende som en nygammal företeelse på bostadsmarknaden. Jag är själv intresserad av den sortens boende t.ex. som ett alternativ på gamla dagar. Att kunna dela på boende- och andra kostnader med andra och ha sällskap verkar vara en utmärkt kombination samtidigt som kan frigöra villan för  någon barnfamilj.  

Inga kommentarer: