24 mars 2013

Kårsta skolan fick en ny rektor ungefär ett år sedan. Jag besökte skolan i fredags för att få veta bl.a. hur han har funderat kring de bostadsbyggnadsplanerna som kommunen har i Kårsta vilket då innebär fler elever i skolan.  Ryms de i de befintliga lokalerna? Kommunens nya hyresmodell är inte den optimala modellen för alla skolor. Skolorna kan inte skära ner i personalen när smärtgränsen är nådd utan att kvalitén försämras och ämnesbehörigheter blir lidande. Elever har rätt till behöriga och legitimerade lärare i alla ämnen i alla skolor oavsett skolornas mer eller mindre funktionella lokaler. Där måste vi kommunpolitiker tillsammans med tjänstemän hitta lösningar om vi på allvar menar att ge skolorna förutsättningar att fokusera på det pedagogiska utvecklingsarbetet och se till att elever uppnår de mål som staten och kommunen har ställt dem.

Kårsta skolans rektor har olika alternativa lösningar på kort och på längre sikt. Hur ser det ut för de andra skolorna som drabbades hårt av den nya hyresmodellen? Uppföljning och utvärdering av modellen borde göras snart.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man talar mycket om behöriga lärare men hur är det med behöriga rektorer? Vilka skolor i Vallentuna har behöriga rektorer? Och vilka är det som inte har behöriga rektorer?

Anonym sa...

Min erfarenhet av den skolan är att det skulle behövas bytas ut personal och satsas mer på att eleverna får den kompetensen de ska ha för att ta sig vidare. Många barn har bytt skola och då legat otroligt efter i många ämnen

Jaana sa...

Jag har hört bara positiva kommentarer från Kårsta skolan. Man kan jämföra skolornas resultat på kommunens hemsida och på det sättet går det att djupdyka i skolornas resultat. Jag tror inte att deras resultat skilde sig från andras. Ska dock ta en extra titt på det igen...

Anonym sa...

I jämförelsemotorn kan man se "behöriga lärare" men inte något om rektorerna.