26 september 2014

Trygghetsboende?

Det sk. trygghetsboendet på Fornminnesvägen blir inflyttningsklar i april nästa år sägs det. Huset är byggt för att vara trygghetsboende på riktigt. Det innebär bl.a. att huset skulle kunna vara bemannad åtminstone del av dagen och att vissa gemensamma aktiviteterna skulle kunna ordnas. Nu är inte den nuvarande alliansen beredd att erbjuda detta för sina kommuninvånare för det kostar. I moderatledd Vallentuna får ingenting kosta. Inte heller de äldres trygghet. Dvs att Vallentuna har inget trygghetsboende ännu och verkar inte få det heller så länge moderaterna styr.

Jag var och besökte Jägholms fastighetsbyrå vid torget för att få veta hur förmedlas dessa lägenheter egentligen. För kommunen har anlitat dem att sköta det praktiska med visningar osv.  För att kunna ha en teoretisk möjlighet att få flytta in så måste man köa i Storstockholms bostadskön. Man betalar årsavgiften som ligger runt 250 kr och då är man i kön. Hälften av lägenheterna ges i första hand till Vallentunabor utifrån kötid. Andra hälften delas mellan alla andra som köar oavsett var de bor.

Observera att det är kommunens eget byggbolag Össebyhus AB som bygger dessa hyreslägenheter på kommunalmark nära centrum och kollektivtrafik. Glöm inte bort det när ni hör kommunalrådet Örjan Lid (M) att påstå något annat. Össebyhus klarar visst att bygga hyresrätter!!! Vi ska naturligtvis fortsätta i samma riktning nu när detta projekt är färdig. Och när antalet hyresbostäder ökar så blir det aktuellt att ta ett nytt beslut om ev. en egen bostadsförmedling och -kö.


Inga kommentarer: