24 mars 2010

Det är såååå härligt att få positiva, lyckoönskande mail från allmänheten. Då glömmer man bort tröttheten, hungern och allt det besvärliga och bara känner att ja, det här är värt all slit. (Nu menar jag inte att jag skulle jämt och ständigt vara hungrig men oftast blir det alldeles för lång tid mellan lunch och middag.)

Det går rykter i byn att en privat hyresvärd i Vallentuna håller på och vill ombilda sina hyresrätter till bostadsrätter. Hyresrätter i Vallentuna hör till rariteter. Vi ligger sämst till i hela länet med antalet hyresrätter och det har inte blivit en endaste en ny hyresrätt under de här fyra alliansåren. Inte tidigare heller för den delen.
Vi har egen mark, vi har eget bostadsbolag men alliansen vägrar att bygga! Det här är medveten politik från deras håll. De vill inte ha "alla sortens folk" här. Ungdomar utan insatspengar skall bort, äldre med ovilja att investera i bostadsrätter skall bort, skilda/ensamstående med barn skall bort, människor som vill inte binda sina pengar i boendet skall bort, låginkomstagare utan möjlighet till stora bostadslån skall bort, arbetslösa skall bort, nyanlända skall bort, människor i behov av skyddsboende får stå på väntlista... Det är väldigt många man utesluter från kommunen med denna bostadspolitik. Äkta valfrihet på bostadsmarknaden med tredjedel av hyresrätter, tredjedel av bostadrätter och tredjedel av villor/äganderätter är det som sossemor & co förespråkar!

Inga kommentarer: