15 augusti 2010

Dagens stora överraskning var Thomas Bodströms tal i Tantolunden. (Han talade före Mona.) Han förklarade tydligt att "Välfärd kostar!". När moderaterna lovar nya skattesänkningar berättar de inte varifrån dessa pengar sparas ifrån. Ytterligare från skolan, vården, äldreomsorgen eller infrastruktursatsningar eller varifrån???De säger det inte.

100 miljarder ska skatterna sänkas enligt moderaterna. Det är enormt mycket pengar. Det är otroligt många välfärdsarbetare som får lämna sin arbetsplats för att de allra rikaste ska få ytterligare skattesänkning."Välfärd kostar!" Enligt de beräkningar som jag har fått ta del av ska de höginkomstagare få skattesänkningar över 660kr mer per månad och låginkomstagare 190kr/mån. Du köper inte specialpedagogtimmar till ditt barn med de 190kronorna eller anställer någon som ser till att din gamla mamma slipper gå i en våt blöja hela dagen.

Moderaterna håller på och raserar den svenska välfärdsmodellen som omfattar ALLA, inte bara de som har råd att köpa de extra försäkringarna för att täcka de luckor som uppkommer med moderat politik. Det börjar likna allt mer den amerikanska modellen där klyftorna är STORA. Det vill vi inte ha i Sverige!!!

Bodström uppmanade också oss att ta steget bort från den rådande egoismen. Vems eller vilkas politik gynnar mig? Han påminde oss om att vår svenska modell bygger på att vi bryr oss om varandra, den som är sjuk, arbetslös, föräldraledig, den som behöver ombilda eller vidareutblda sig osv. Vi har ett jämlikt och solidariskt samhälle där vi delar kostaderna så att alla får det bättre, inte bara jag.

Jag är stolt över de företrädare vi har i vårt parti. De håller hög nivå. De kan föra ett ansvarsfullt politik utan att glömma bort solidariteten.

P.S. Thomas tal finns på youtube (http://www.youtube.com/Thomas Bodström och Carin Jämtin talar i Tantolunden)

Inga kommentarer: