7 augusti 2010

Jag fick hjärtklappning imorse när jag läste en pytteliten notis i DN om att "100 miljarder kronor vill finansminister Anders Borg sälja statens innehav i flera bolag för under nästa mandatperiod."

Statens innehav= allas våra gemensamma tillgångar. Anders Borg vill sälja en del utav vår gemensamma egendom. När man väl har sålt så äger någon annan den delen och GÖR VINST!För just det är jag EMOT att man säljer statligt ägda företag eller delar utav dem som gör vinst!!! Det är de "vinstmaskinerna" han= borgerligheten vill sälja. Jag skulle vilja ropa högt att "folk, vakna, ge inte alliansen mandat att fortsätta att sälja vår egendom."

Vinstmaskinen Vin och Sprit såldes för 55 miljarder.Hur långt räcker de pengarna? Vad kunde vi ha gjort med de vinstpengarna som Vin och Sprit levererar ÅRLIGEN till sin ägare? För inte har svenska folket slutat dricka.
Maud Olofsson vill sälja en del av Vattenfall. Statliga företag sköts exemplaristiskt. Statligt ägande som i bolåneinstitutet SBAB försvårar andra privata bolåneinstituternas möjligheter att ta övervinster. De behövs helt enkelt för en fungerande marknad.

Sossemor vägrar ge Anders Borg mandat att sälja bort folkets egendom av ideologiska skäl.

Inga kommentarer: