22 april 2013

Jag skrev om insändare om referensgrupper alt. andra medborgardialog modeller för att ta vara på invånarnas engagemang i olika planfrågor.  Det blev mycket tydlig på kommunstyrelsens arbetsutskottsmöte att alliansen har inga som helt intentioner på att ett systematiskt och strukturerat sätt utveckla ett öppnare arbetssätt som möjliggör medborgarnas inflytande på flera sätt. Men någon nytta gjorde jag nog. Kommunen kommer att bjuda in till ett ytterligare samrådsmöte i Karbyskola så att fler kan komma till tals.
 Elwe Nilsson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, föreslog att alla partigrupper skulle få var sitt klassrum där man skulle möta Karby/Brottbybor. Gissa bara var någonstans skulle de skicka (S) gruppen? Långt borta helst i någon gårdsbyggnad. Nej, de får gärna sitta i sina klassrum men vi ska inte gömma oss i klassrum.
Jag kommer att lämna in motionen om detta om en vecka på kommunfullmäktigemötet och visa att (S) är positiva till att dra nytta av de kommuner i Sverige som redan har varit igång med medborgardialoger ett antal år och utreda hur vi i Vallentuna skulle kunna starta något liknande.

Inga kommentarer: