2 september 2013

Förslaget om grönstrukturplan i Vallentuna kommun har nu dykt upp på dagordningen. Bakgrundsmaterialet är omfattande men själva beslutsdokumentet om vägledning omfattar 7 sidor. Behovet av att ta fram en grönplan var något som vi inom (S) lyfte fram ett antal år sedan. Moderaterna höll med och arbetet påbörjades så småningom. Planarbetet har dragit ut på tiden. Det har berott på alliansens agerande för tjänstemännens arbete har varit färdigt åtminstone under det senaste året.

Jag föreslog på näringslivs- och planarbetsutskottet om att förslaget skulle skickas ut på remiss. Det ville inte Vallentuna alliansen! Det finns stort intresse för miljö- och grönfrågor bland våra kommuninvånare, föreningar osv. Om detta dokument ska kunna fungera i det dagliga planeringsarbetet så skulle det kännas mycket bättre om flera fick tycka till om innehållet. Jag föredrar ha öppen dialog om viktiga styrdokument. Det underlättar både för tjänstemän, byggföretag och politiker att planera. Det ska inte vara för luddigt eller för styrt vilket inte är det lättaste. Det medger jag.

Jag hoppas att det kanske finns flera ute i kommunen som vi ta lite av sin tid och läsa igenom förslaget och kanske kan de komma med sina åsikter till oss eftersom alliansen inte ville veta vad andra tycker. Det här dokumentet ska försäkra oss att inte tappa bort kommunens varumärke och själ bland alla andra ambitioner. Man ska bygga hållbart, nära befintligt kollektivtrafik utan att förstöra de fantastiska grönområden.

Inga kommentarer: