5 april 2014

Karbyskolan och målstyrning!

Gårdagens konferens om målstyrning gav tips om tydligare struktur också för vårt arbete. Även om vi vet vilket samhälle vi vill ha, behövs det tydliga delmål. Det finns större utmaning än man anar att få alla att jobba åt samma riktning. Jag vet att dialogen mellan tjänstemän och politiker är den enda vägen. Med dialogen menar jag inte att politiken meddelar beslutet och då verkställer tjänstemännen beslutet. Jag tror mer på att man mer eller mindre jobbar fram beslutet tillsammans hela vägen även om det är politiken som visar riktningen och just målet. Den gemensamma processens fördel är att tjänstemännen är väl insatta i hur politiken tänker och onödiga feltolkningar undviks.

Jag deltog också i föräldraföreningens möte i Karbyskolan igår. Väldigt många föräldrar var på plats.  Bygdens föräldrar var samlade, matsalen var full. Kvällens huvudtema var de besparingsåtgärderna som rektor hade gått ut med inför nästa läsår pga minskat elevunderlag, små klasser och minskat strukturbidrag. Klasser slås ihop vilket ger uppemot 25-32 elever per klass. Jag hade ringt rektorn innan och bett honom att berätta om situationen. Nu var det föräldrarna som berättade sin syn på saken. Frågor ställdes. Exemplen gavs. Oron var stor. Konstruktiva förslag lyftes  också fram för att kunna rädda situationen.

Lösningen i situationen i Karby skolan blir varken lätt eller snabb men det går om alla hjälps åt, både politiken, skolan och föräldrar. Det måste göras för den fortsatta utvecklingens skull i Karby/Brottby men först och främst för Vallentunas framtids= våra barns skull. Vi ska vända denna negativa utveckling. Alla barn ska bli sedda och känna sig trygga i skolan, få den hjälp de behöver och kunna nå kunskapsmålen. Vi har inte råd att låta bli att satsa på våra barn!!!

2 kommentarer:

Lasse B sa...


Bra sammanfattat Jaana!

Samverkan mellan alla intressenter mot gemensamma mål!

Vi har råd att satsa på våra Barn och Barnfamiljer!

Lasse B

Jaana sa...

Att satsa på barnen är en säker investering :)