31 mars 2017

Roslagsbanan!

Igår fick vi veta det glädjande resultatet av Sverigeförhandlingen att Roslagsbanans förlängning till T-centralen blir av. Förlängningen kommer att ge restidsnytta vilket  kommer säkerligen locka flera att ta  Roslagsbanan istället för bilen. Idag sker 79% av arbetspendlingen med bil och endast 21% med kollektivtrafik i Vallentuna vilket resulterar enorma bilköer och CO2-utsläpp.

Det är faktiskt 42 000 påstigande per dag sammanlagt på de tre olika grenarna av Roslagsbanan. (När det väl är igång ;) ) Det har ökat ganska kraftigt på senaste åren troligen pga ökad bostadsbyggnation i våra NO-kommuner.  Det är väldigt många människor som är beroende av Roslagsbanan för kunna komma  till arbete. Vallentuna är ju mer eller mindre en sovstad vilket har lett till att folk har sina arbetsplatser t.ex.  i Täby, Danderyd och i Stockholm.

Nu hoppas vi på att den pågående upprustningen av Roslagsbanan håller sin tidtabell och att planerna för förlängningen kommer snarast i gång. Vi i vår sida kommer att få det svettigt att leverera alla dessa bostäder vi lovat. Nu gäller det att satsa på ordentliga samråd så planerna inte fastnar i överklaganden.Inga kommentarer: