6 april 2017

S-Partikongress!

Socialdemokraternas partikongress närmar sig! På lördag kl 14.00 startar den i Göteborg. Över 2000 motioner ( 20-tal från Vallentuna 😀 ) som har inskickats från alla olika håll i Sverige ska tas ställning till. Partiets riktlinjer i olika politikområden (som skola, jobb, migration, sjukvård, kultur och mycket mer) ska fastställas för de kommande åren.

Det känns speciellt att få vara utvald bland de 350 socialdemokrater från hela landet som har ansvaret att fatta beslut som kommer att påverka vår vardag ett antal år framåt. Jag har varit kongressombud tidigare men denna gång känns det extra viktigt eftersom situationen i världen ser dystrare ut än tidigare, tycker jag.

Det finns många otroligt duktiga politiker i vår partitopp som också är kompetenta inom sina ansvarsområden och som drivs av viljan att skapa bättre livsvillkor för alla. OBS! för alla, inte enbart för en själv. Att ha förmågan att se vad som är det bästa för flertalet och kunna se saker utifrån rättviseaspekten och sedan orka fatta de rätta besluten kommer att krävas även under denna kongress. Och i allt detta har vi trots allt begränsade ekonomiska resurser och måste prioritera bland alla fina förslag.

Jag ser fram emot livliga debatter i vissa frågor!

Inga kommentarer: