24 maj 2011

Läste en liten notis i dagens Metro om att 70 miljoner kronor betalas till Rut- och Rot-avdragen utomlands. Känns bra att den ensamstående trebarnsmamman kan få skattelättnad när hennes sommarresidens renoveras vid spanska solkusten. Är det verkligen den rätta prioriteringen av våra skattepengar???

Thomas Bodströms bok verkar orsaka en ny "mardrömsperiod" för partiet. SYND!!!Men förhoppningsvis blir den perioden kort.

Prof. Hans Lind berättade idag på Arenagruppens lunchseminarie bl.a. att de stora byggföretagen medger att själva byggkostnader är inte orsak till de ökade bostadpriserna utan priset är det som marknaden är beredd att betala. Hans ekonomiska sätt att lösa dagens bostadsbrist fick mig att känna hjärtflimmer.Hans lösningar baserades totalt på att alla vill äga sin bostad och att alla har fasta inkomster och kan få lån på banken. De som inte uppfyllde dessa krav fanns knappast i hans resonemang. Han borde göra ett antal studiebesök på den svenska arbetsmarknaden som bara kryllar av projektanställningar, viss tids anställningar, timvikariat osv. Och de är absolut inte bara nyanlända flyktingar som hör till den här gruppen. Att införa marknadshyror, höja hyrorna ordentligt leder visserligen till att en del av de attraktiva innerstadbostäder blir lediga. Men det är inte de som är idag utan bostad som klarar av att flytta in i de lägenheterna. Marknadshyrorna löser inte bostadsbristen!

Inga kommentarer: