16 maj 2011

Vi hade många synpunkter om borgerlighetens förslag om de höjda avgifterna till kulturskolan när vi socialdemokrater samlades kring kommunstyrelsens ärendelista i kväll. Där vet ni redan vår ståndpunkt.

Vallentuna centrum AB hade ett tre årigt option på bibliotekstomten och Norra Tomten (=coopparkering)efter den stora kommunala realisationen som ägde rum för fem- sex år sedan när de kommunala förvaltningalokalerna såldes till Vallentuna centrum Ab och kommunen själv blev hyresgäst i sina "gamla" lokaler. Optionstiden har gått ut men det verkar som (M)& co vill sälja igen till sin favoritföretagare utan att flera får vara med och bjuda. Bibliotekstomten ok för vår del men att utesluta flera att vara med när det gäller Norra tomten är att gynna en enskild företagare och det ställer vi inte upp på. Det håller inte juridiskt och det finns flera som vill testa det ifall borgerligheten kör över oss.

När det gäller centrumfastighetsförsäljningsavtal så skulle jag gärna sitta med någon "expert" och kolla de olika villkoren som står i avatalet lite närmare på. Jag tror att det finns ett och annat som är inte uppfyllt från det ena och det andra sidan. Och det driftbidragsavtalet ned GYM och SIM? Så mycket skattepengar som kommunen satsar och hur mycket får vi ut av det? Det vore mycket intressant att få redovisning på.Jag menar ABSOLUT INTE att simhallen inte behövs men jag är emot att vi överkompenserar viss verksamhet samtidigt som Kulturskolan får inte sina 335 000kr och föräldrar behöver ställa upp att täcka underskottet i form av höjda avgifter. Det simmas inte för de miljonerna som kommunen betalar till simhallen. I det avtalet finns också konstiga villkor hit och dit. Femton år har vi bundit oss att betala till simhallen. Jag är inte ett dugg förvånad att de borgerliga har inte anställt en kommunjurist!

Inga kommentarer: