4 juli 2013

(S) budgetalternativ

Ur (S) budgetalternativ del 7

Lokalresursplan

Vi föreslår följande förändringar i alliansens lokalresursplan:

Vi vill tidigarelägga byggandet av Hagaskolan. Den ska börja byggas så snart som möjligt eftersom den behövs som "evakueringsskola" under den tiden som den nya Ormsta skolan byggs. Ormsta har fått vänta väldigt länge för att få moderna och ändamålsenliga undervisningslokaler.Den vill vi tidigarelägga till 2016.  Det finns dessutom hopp om  (till sist) att bostadsbyggnationen på östra sidan av järnvägen kommer i gång  under de närmaste åren. Det innebär att Haga skolan kommer att behövas även om det för närvarande finns plats i Hjälmsta och även i andra kommunala skolor.

Vi senarelägger Kristinebergsskolan till 2022. Vi ska naturligtvis bygga hållbart dvs. förtäta befintlig byggnation och bygga nytt längst Roslagsbanan. Kristineberg ligger långt borta från kollektivtrafiken mitt i närskogen som vi än så länge behöver för kommuninvånarnas friluftsliv.

Kommunala förvaltningslokaler finns spridda i olika hus i centrum. (M) sålde våra egna fastigheter till underpris 2005 och sedan dess har vi varit hyresgäster. Dessa fastigheter ligger väldigt bra till för kommersiella och bostadsändamål. Kommunen saknar rymliga mötesrum trots nya kulturhuset. Samarbetet mellan förvaltningar underlättas om man även fysiskt finns åtminstone i samma hus. Kommunen saknar också mötes- och festlokaler som föreningar och privatpersoner kan hyra. Därför har vi även lyft fram behovet av ett nytt kommunalhus i (S) lokalresursplanen.

Inga kommentarer: