26 december 2010

Sossemor läste häromdagen om statsministerns oro över de deltidsarbetande kvinnor som han tyckte borde jobba mer för exempelvis framtida pensionernas skull och för att kunna vara självständiga och självförsörjande individer. HURRA!!! HURRA!!! Han börjar låta allt oftare som en gråsosse. Att lyfta fram "gamla" grundläggande socialdemokratiska principer som moderaternas nya idéer är det enda sättet för honom att behålla makten en längre period. För det kan räcka att man bara tar upp ämnet utan att börja utreda och ta initiativ för att detta skulle bli verklighet. Det finns tyvärr alldeles för många människor som nöjer sig med det muntliga utan att märka att som styrande parti i landet kan man göra väldigt mycket för att driva utvecklingen åt det håll man vill. Han har inte gjort det under sina fyra år i makten. Men det är listigt att ta upp detta för att locka flera kvinnor att sympatisera honom och hans parti. Som tur är brukar kvinnor inte gå på sådana här fällor utan kvinnor är mera av anhängare av mindre ord och mer handlingskraft.

Det räckte för Reinfeldt att kontinuerligt upprepa att moderaterna är enda arbetarparti under valrörelsen trots t.ex ungdomsarbetslöshet låg och fortfarande ligger på oacceptabelt hög nivå och ändå vann han valet. Hans ord hjälpte ju inte de tusentals unga som ville inget mer än arbeta.
En annan självklarhet som jag har tjatat om de senaste åren är att han/statsministern vill få människor med dålig utbildning att komma in på en arbetsmarknad som ställer allt högre krav både på de unga och de äldre samtidigt som hans regering har sänkt kraven på många av de yrkesbererande program på gymnasieskolor så att de ungdomar som väljer dessa program inte kan få högskolebehörighet. Jag är så trött på hans dubbelbudskap. Idag utbildar man en ny underklass i våra gymnasieskolor.

Hemma i Vallentuna har vi föreslagit i vår skuggbudget att man satsar först på hemtjänstpersonal och utökar bemanningen så att flera ORKAR att jobba heltid och sedan erbjuder man heltider till dem som vill. Vi socialdemokrater har känt statsministerns oro redan länge och detta ett sätt att börja minimera oron och ge dessa kvnnor möjlighet att vara självförsörjande. Vi budgeterade också 1 miljon för sommarjobb till ungdomar. Det är vårt sätt att ge framtidshopp för unga. För oss räcker inte de fina orden. Visst har även vi mycket mer att göra men bl.a dessa satsningar visar att vi menar vad vi säger. VI VILL INVESTERA I MÄNNISKOR!

Inga kommentarer: