17 februari 2012

Barkström hade en intressant insändare i Vallentuna nya. Är det sådana möten moderaterna har? Och ordförande som inte visar intresse för övriga frågor. Det verkar inte vara lätt att vara en aktiv moderat med andra intresseområden än det lilla innegänget av moderaterna som styr idag.
Kretsen av dem som sitter på de mest betydelsefulla posterna blir allt smalare. Vissa personer kommer att ha väldigt mycket makt och flera får ingen möjlighet alls att engagera sig. Kommunstyrelsen blir en verklig maktcentrum. Kommunalrådet besitter snart ALLA strategiska poster i viktiga utskott, styrelser och även bolag. Han är t.o.m adjungerad till styrgruppen av biblioteksbyggnationen, som numera består av presidiet från teknik-och fastighetsutskottet och kulturnämndens arbetsutskott. Allt enligt den nya organisationförändringen. Ingenting får hända i kommunen utan hans kännedom. Det verkar som han har svårt att lita på sina parti- eller allianskompisar. Det blir ohållbart till sist. De andra partiaktiva börjar protestera när de märker det som Barkström har redan gjort.

Jag kan bara ärligt konstatera att moderaterna skulle må väldigt bra av att vara i oppositionen en mandatperiod eller två!

Inga kommentarer: