20 augusti 2012

Två motioner lämnade vi in idag på kommunfullmäktige. En om hur Vallentuna sjön, Gustavs udde kan göras mer attraktiv för besökare, speciellt på vintertid då många skridskoåkare reser hit för att åka på sjön. Den andra motionen handlar om att kommunen ska utarbeta riktlinjer och rutiner om hur fördelningen av driftansvar för skolor och förskolor ska gå till i kommunen och att en uppföljnings- och utvärderingsmodell för skolor, förskolor och pedagogisk omsorg utarbetas.

Vem som ska bedriva våra nybyggda förskolor/skolor är ett hett ämne som jag måste återkomma till. Någon öppenhet eller transparent finns inte idag. Inte förvånande dock.

Någon budgetdebatt blev det ju inte i år heller. Båda sidorna redovisar sina alternativ och sedan är det omröstning. Lugnt och stilla!  (S) budgetalternativ kommer att dyka upp på hemsidan under veckan i sin helhet. Det intressanta är att enligt mitt tycke finns det fler frågor  som centern och folkpartiet har drivit (åtminstone under valrörelsen) på socialdemokraternas budgetalternativ än på moderaternas. De små partierna får inte igenom sina frågor med (M). Sossemor undrar over  hur länge tar det innan "de små" märker att när själva politiken och verkställigheten är viktigare än borgerligt stämpel. Då finns vi här. Med ett blocköverskridande samarbete blir så mycket mer gjort. Det har vi flera fina exempel på även i länet bl.a. Sigtuna och Nynäshamn.

Slut för idag, en lång dag blir en kort natt.

Inga kommentarer: