9 september 2012

Det gick inte att förbise ungdomarnas glädje i Vallentuna Nya över kommunstyrelsens beslut om att Nova får fortsätta sin verksamhet i nuvarande lokalerna. Det gläds vi över allihopa. Våra SSU:are  har krävt att ungdomar ska inte behöva vistas i skolans lokaler även på sin fritid sedan planerna dök upp förra året. Det var klokt av dem.

Tjänstemännens ambition var att hitta besparingar för att frigöra pengar till att öppna ytterligare fritidsgårdar i kommunen. Sådana pengar fanns inte i alliansens budget och behovet av att skapa mötesplatser för ungdomar blir allt större. Att flytta Nova till gymnasium skulle ha inneburit 700 000kronors besparing vilket skulle ha ev. räckt till att öppna ett nytt ställe. Det är där politiken ska ta över, precis som vi nu gjorde. Gymnasiets attraktionskraft ökar inte med en fritidsgård i samma lokaler. Det skulle ha också inneburit ombyggnation för att kunna erbjuda möjlighet till samma aktiviteter som det finns idag på Nova. 6 miljoner skulle dessa ha kostat.

Nu krävs det av politiker att se till att Nova får möjlighet att fortsätta att utveckla sin verksamhet OCH att det öppnas ett nytt ställe t.ex. i Lindholmen så som vi (S) föreslog i vårt budgetalternativ. Novas bekymmer är lösta men bristen på fritidsgårdar kvarstår.

Inga kommentarer: