8 oktober 2012

Man har olika motiv för varför man skriver och vad man skriver. Jag som oppositionell politiker och vår  alternativa politik får inte samma utrymme =inget utrymme alls i de skrifter och annan material som kommunen publicerar för kommuninvånare och som bekostas av skattepengar. Att skriva blog är ett sätt att försöka föra ut ett politiskt alternativ. Jag informerar också allmänheten om det som tidningarna inte tycker är  värt att skriva om. Allmänheten har rätt att få veta vilka frågor vi behandlar och hur åsikterna kan vara olika mellan partierna i olika ärenden.

 Man får ofta höra att folk är inte intresserad av politik. Det tror jag inte ett dugg på! Det är ordet politik som kan väcka negativa associationer. Men om du frågar kommuninvånarnas åsikter om förskola, trafik, företagande osv så har alla en åsikt och väldigt ofta också ett eller flera ämnesområden där de har kloka och genomtänkta förslag på förbättringar och förändringar. Det är politik! Politik är att välja och vilja!

DN har förbättrat sin journalistiska nivå  ordentligt när det gäller granskande journalistik. Tänk på de artiklar om statliga förvaltningarnas och statliga företagens i många fall orimligt höga representationskostnader eller artiklar om skolan och skolresultat eller skogsvård. Det höjer tidningsartikelns trovärdighet när problematiken genomlysas från flera olika håll och synvinklar UTAN att tidningen redan från början tar ställning till vad som är rätt eller fel. Det får läsaren avgöra.

Det är mycket enklare att skriva om idrott eller kulturevenemang än om politik och konsekvenserna av  politiska beslut. Det är inte lätt att journalistiken lyckas hålla sig oberoende /opartiskt alla gånger när de redogör känsliga frågor, men det borde aldrig leda till att tidningar väljer bort något som har allmänt intresse. DN har inte haft det lätt med den frågan men de har förbättrat sig på sistone.

Visst väljer jag också mina ämnen jag skriver om. Det är ingen vits att lyfta fram de ärenden där vi (S) och (M) tänker likadant. Det är skillnaderna som kommuninvånare har intresse att veta om. Alla partier kämpar för ett bättre Vallentuna på sitt sätt. Det är utvecklingsbenägenheten, takten och metoder där det skiljer sig. Och naturligtvis prioriterar vi olika politiska ämnesområden olika. Majoriteten ser inte alltid några problem i de områden där vi vill göra storsatsningar på.

Jag ser fram emot en ny intressant arbetsvecka!




Inga kommentarer: