5 maj 2014

Hästnäringen

Efter en heldag i Södertälje ridhus med olika aspekter av hästnäringen kan jag gott konstatera att det finns massor att göra i Vallentuna på den här fronten också.

Den mest grundläggande saken  för hästnäringens utveckling i Vallentuna är DIALOGEN med de berörda. Tänk att oavsett fråga så hamnar jag alltid i alliansens (mest moderaternas ) totala ointresse att ha dialoger med andra än sina allianskompisar. Då har man försvårat möjligheterna att hitta de intressantaste och mest angelägna uvecklingsområden och lösningar till problemen när man vägrar möta samhället utanför kommunhuset.

Jag fick lära mig i dag att de utländska spelbolag har 43% av den svenska spelmarknaden och  som agerar via internet och betalar inte alls skatt eller andra avgifter till staten. Det är både staten och ATG som är förlorade på detta. Egentligen politiken oavsett partifärg är emot detta men några konkreta beslut för att skapa likvärdiga villkor mellan svenska och utländska spelbolag finns inte. Enligt svenska travsportens representant Mats Fransson förlorar  den svenska spelmarknaden på detta nästan en miljard kronor på två år. Lösningen skulle kunna vara ett krav på en licens av alla som agerar på svensk marknad.


Inga kommentarer: