2 maj 2014

Kristineberg, Första maj, Calle Fridén

Det har varit väldigt intensiva dagar med 2 dagars distriktskongress förra helgen och i måndags en dag fullt med möten. Vi hade både kommunstyrelsens arbetsutskott och näringslivs- och planarbetsutskott redan då pga att torsdag som är vår ordinarie stora mötesdag är en RÖD dag. En av ärendena som togs upp var Kristineberg. Handlingarna hade skickats till våra iPads strax före helgen och om man inte hade "synkat" sin padda så syntes denna nedanstående bild på skärmen. Ärendet blev ett informationsärende istället för ett beslutsärende.  Innan Örjan Lid (M) anmälde sig jävig i detta ärende hann han säga att vi ska kallas till ett extra möte för det här ärendets skull. Varför är det bråttom? Varför kan vi inte ta detta på nästa ordinarie möte? Har ni ett svar? Jag har inte. 
Första maj firades idag på torget i Vallentuna centrum. Vi hade lyckats få hit Calle Fridén som huvudtalare. Han är byggnadsarbetare, skribent och en lysande talare. Det var verkligen inte första gången det snöade och var kallt på arbetarnas festdag men solen vann kampen lagom till klockan tio när det var dags att sätta igång. Vi fick en riktig bra Första maj här på hemmaplan och grädden på mosen var Stefan Löfvens tal på Norra Bantorget på eftermiddag. 
Nu börjar vardagen och EU-valrörelsen. Om du vill delta i kampanjarbetet så kontakta gärna mig. Du behöver inte vara medlem. Vi finns också vid valstugan på torget dagligen från och med lördag.  Nu gör vi EU rött!

Inga kommentarer: