7 april 2011

Det kändes idag att Sossemor hade varit på studieresa med Arlanda kommuner och fått två väldigt intensiva dagar med föredrag och långa promenader i Zurich och Amsterdams flygplatsområden. Flygplatserna håller på att utvecklas bl.a. till mötesplatser. Både Sheraton och Hilton har sina hotel bara från 5-10 min promenadavstånd från flygplatsen i Amsterdam. Olika internationella företag bygger exlusiva kontorsbyggnader i direkt anslutning till flygplatserna just för att vinna tid till annat än resa länge i bussar och tåg för att ha en halv dags möte exempelvis. Det finns enorm potential att utveckla Arlanda området. Vallentuna kommer att spela en viktig roll både som bostadsort för de som jobbar i Arlanda och Roslagsbanans gren från Vallentuna till Arlanda kommer att bidra till områdets expansiva utveckling samtidigt som den förbättrar hela nordostregionens tillgänglighet till Arlanda.
Många i vårt resegäng var gråhåriga/tunnhåriga män i 60-års ålder, män som har makt och position i kommunal hierarki. Inget illa om dem, kloka personer men var finns kvinnorna???
Jag hade önskat att få åtminstone en timmes egen tid att handla/ta en kopp te i en café/besöka ngt ställe eller bara sitta och beundra men det fick vi inte. Tidschemat var så tight att man hann knappt gå på toa.
Jag kan försöka lägga lite bilder från resan på blogget om jag lyckas.

Inga kommentarer: