5 oktober 2011

Vallentuna blev inte årets bästa skolkommun i år heller!

Hur kan man bli det när speciellt förskolorna har inte förskollärare så att det räcker till varje avdelning? 286:e plats av 290 kommuner hamnade vi när det gäller andel utbildade lärare. Jag tolkar det som att bristen på förskollärare har dragit placering till botten och då menar jag botten! Jag har en uppfattning om att skolorna har bättre med behöriga lärare.

Lärartätheten var också något som inte är mycket att hurra för, plats 201 av 290. Det var ett antal olika faktorer som jämfördes och den sammanlagda summan gav Vallentuna 132 placering som skolkommun. Duger inte för oss!!! Alliansen har fått styra sååååå länge att de borde ha hunnit åstadkomma mycket bättre placering. Konstigt att det verkar inte räcka att de formulerar fina målsättningar utan att ge resurser för att uppnå dem.

Varje elev som inte uppnår godkända betyg är misslyckande och vi har ett antal sådana i vår kommun varje år. Dessa ungdomars framtidsdrömmar krossas innan de har ens fått möjlighet att testa dem. Vi ska inte spara på våra barn och ungdomar!

Inga kommentarer: