18 mars 2012

Det har varit en väldigt jobbig vecka. All oro över situationen i kommunalhuset och sabotaget i Bällsta utöver de vanliga möten och arbetsuppgifterna kändes i kroppen som krävde återhämtning i form av 11 timmars nattsömn. Jag kommer inte ens ihåg när jag har senast sovit så mycket. Det extra insatta kommunstyrelsens utskottsmöte ger dock inte lugn och ro i tankarna. Allt beror nu på vad de (M):s stödpartier kommer fram till. Det kan bli ett historiskt möte eller det samma vanliga.

Medlemmarna på vårt årsmöte var väldigt upprörda över händelserna i Bällsta. Att förstöra ett hus som skulle vara den trygga platsen i dessa ensamkommande asylsökande ungdomarnas liv är mer än hjärtlöst! Har inte de fått redan erfara det onda? De har fått lämna sitt hem, hemlandet, kultur, språkmiljön, ja allt bara för att kunna överleva och leva utan vapen och krig. Och någon eller några "civiliserade, västerländska , välmående med största sannolikhet kristna" reagerar på ett mycket oacceptabelt sätt och förstör skattebetalarnas egendom. Samtidigt förstör de Vallentuna kommuns rykte, Sveriges rykte som ett land som tar sin del av det globala ansvaret av flyktingar som behöver SKYDD!!!

Jag är övertygad om att de allra flesta i Vallentuna har ingenting emot att kommunen erbjuder 6st (inte sextio eller sexhundra utan sex) platser för ensamkommande flyktingbarn.
Om vi sköter oss bra så kan vi ha lyckan att en av dessa ungdomar kommer att mata oss i ett äldreboende när vi inte längre kan göra det själva eller kör 610:n till Danderyd eller är med i en forskningsteam som hittar en medicin mot demens eller... Vi kan ge dem bättre framtid än vad deras hemländer kan göra just nu. Bidra till en bättre värld!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Är det här din mamma?

http://batikhaxanberit.blogspot.se/

Anonym sa...

Svenska arbetare vill ha betala för detta. Kan inte rödvinskommunister och betalda sossar stå för notan.

Upp till kamp svenska arbetare.

Anonym sa...

Det här var ingen bra artikel.

Victor sa...

Haha, trollar du eller är du seriös?

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/19-aring-infor-ratta-for-valdtakt-pa-flyktingboende(3187971).gm

http://vgnt.se/politiker-anmaler-flyktingboende-efter-barnvaldtaktsdom/

http://avpixlat.info/2012/03/16/rattegangsstart-brutal-gruppvaldtakt-pa-flyktingboende/

http://swedenconfidential.wordpress.com/2012/03/05/fler-valdtakter-har-uppdagats-pa-flyktingboendet-i-mariannelund/

http://patrikforsen.se/2012/03/26/verkligheten-om-flyktingboenden-for-ensamkommande-barn/

http://www.friatider.se/fick-inte-skjuts-till-disco-slog-sonder-flyktingboendet

http://swedenconfidential.wordpress.com/2012/01/31/ensamkommande-19-aring-valdtog-12-aring-i-ett-ar-personalen-ingrep-inte/

Och nu när jag visat att du lider av okunskap i ämnet och har fel så säger du säkert att jag är rasist eller så kommer du ta bort min kommentar eftersom att den är "obehaglig" (den visar att du lever i en fantasivärld dvs).

Men bra, ha kvar den här artikeln, dagens ungdomar måste få se på riktigt vilken fantasivärld politiker lever i.

Jaana sa...

Fem år har gått sedan boendet i Bällsta startades. Hur många flickor har blivit våldtagna? Har villapriserna sjunkit i Vallentuna? Har dessa ungdomar konkurrerat andra ut från arbetsmarknaden?

Skrämselpropaganda ägnade ni er åt och ingenting annat.