7 mars 2012

Jaha, bostadsministern Stefan Attefall (KD) gnäller om att kommuner inte bygger tillräckligt mycket (DN). Han har rätt i att det finns brister, STORA brister i kommunernas bostadsförsörjningen och de planer som kommunen enligt lag ska göra. Vallentuna är ett praktexempel på en kommun där det byggs visserligen men som envist hänvisar till bostadbyggnadsprognosen som INTE är detsamma som bostadförsörjningsplan. Alltså kommunen gör inte som riksdagen har beslutat. Det har vi svart på vitt eftersom borgerligheten avslog vår motion om att vi ska uppfylla lagens krav och upprätta bostadsförsörjningsplan. Det ville inte (M) och de andra små partierna var tysta och tyckte i sin tystnad likadant som (M).

Attefall är en bostadsminister med mycket makt att påverka och möjlighet att stimulera byggandet på olika sätt eller med hjälp av regler och dyl underlätta byggandet. I hela den artikeln i DN står inte ett blekaste ord om hyresrätter även om hela regionen ropar efter dem! Hyresrätter ingår inte Alliansens aktiva vokabulär, inte på riksplan och verkligen inte på kommunnivå i Vallentuna.

Jag undrar om jag skulle ta kopier på avslagsbeslutet på vår (S)-motion och skicka det för kännedom både till Länsstyrelsen som fick uppdrag av Attefall och göra en uppföljning av bostadsförsörjningsplaner och till honom själv så han ser hur "laglydiga" Vallentuna alliansen är. Vad säger ni om det?

Inga kommentarer: