31 mars 2012

Läs gärna kommentaren till torsdagens blogg.
Den säger en hel del.
Jag har funderat länge på hur kommer det sig att kommunalrådet samlar på sig alla ordförandeposterna och andra viktiga rollerna i de politiska organ. Han är även med i styrgruppen för biblioteksbyggnation. Det kan vara så att han har svårt att lita på sina allianskompisar och sina egna partikamrater. Det är förståeligt att vissa poster hänger med kommunalrådsposten men det behöver inte betyda ALLA. Det är helt omöjligt att ge 100% på så många olika poster.
Kontroll? Makt? Lättare att få som han vill? Och nu förslaget om att han själv ska styra direkt kommunledningsstaben utan kommundirektör, alltså vara med i den verkställande delen. Hans roll var ju inte så tydligt beskrivet i förslaget, troligen med flit. Det var därför vi från (S) vill ha tydligare beskrivet när det gäller rollerna i den nya kommunledningsstaben. Kontroll? Makt?

Visst har den anonyma kommentatorn flera poäng. Planerna för Kristineberg har tydligt prioriterats bland andra planärenden. Jag förstår att det området är viktig för Påtåker som ligger nära riskklassad soptipp och ett industriområde. Utan exploatering av Kristineberg förlorar Påtåker många fördelar. Ingen skola/förskola, ingen kollektivtrafik, inga alternativa vägar till Arningeleden, service osv . Det kan ingen neka, inte ens han själv.

Alla de planerna som har fastnat hos kommunalrådet: grönplan, energiplan... De ska ligga till grund för all annan planering! Det är dessa planer vi borde prioritera, inte Kristineberg! Hur många år har vi väntat på att det skulle börja byggas på östra sidan av Vallentuna centrum? Det skulle inte förvåna mig ett dugg att spadet dyker in i Kristinebergsskogens mylla FÖRE centrumbyggnation (= området mellan IP och centrum).

Det är ett stort bekymmer att kommunalrådet har stora, jag menar STORA egna privata intressen när det gäller samhällsbyggnadsfrågor.

Inga kommentarer: