14 mars 2011

Är ganska slut efter den här låååånga arbetsdagen.
Kort sammanfattning av kommunfullmäktigemötet:

Gunnel Orselius-Dahl(FP) redogjorde bemaningsfrågan på demensboenden på nattetid. På 32 platser i Korallen finns det 2 personer som ska se efter dem på fyra olika avdelningar. Vårdbo och Augustendal har liknande situation. Låter alldeles för lågt för mina öron. Inte konstigt att man måste ha kodlås på dörrar mellan avdelningar.

Örjan Lid fick min fråga om sommarjobb för ungdomar. Inga överraskningar här. 35 jobb för 1800 ungdomar. Kalla det för moderaternas arbetslinje!Nynäshamn fixar ca 2000 sommarjobb tillsammans med näringslivet för alla kommunens ungdomar. Skillnaden finns på ambitionsnivån. Anna Ljungdell (S) kommunalråd i Nynäshamn prioriterar denna fråga och kan därför erbjuda sommarjobb för alla undgomar som vill. Gissa vad Örjan Lid (M) prioriterar?
Jag lämnade in en motion om att nu är det lagligt att skriva in kravet på kollektivavtal i upphandlingspolicy efter beslutet i riksdagen den 10 mars. Undra hur (M)& co kommer att avslå detta? Det blir lagtrots som kan drivas vidare.

Vår motion om att webbsända kommunfullmäktigemöten avslogs av borgerligheten. Det är 14 av länets kommuner som webbsänder sina möten men (M) vill inte att allmänheten får ökat insyn i beslutsprocessen.

Det blir inte heller mer än 15 timmar i förskolan för barn till föräldralediga. Det finns inte pengar till det sade Raimo Vuojärvi (M). Man kan inte ha både låg skattesats och prioritera detta, sade han.
Resten beslutades mer eller mindre i enighet.

Nu ska jag sova!!!

Inga kommentarer: