31 mars 2011

Tack Thomas för svaret! (Se på hans kommentar!)
Jag hade rätt, om kommunala förskolor har 5,6 barn per vuxen och enskilda 5,8 barn per vuxen så är medelvärdet 5,7. FY VALLENTUNA! Vallentuna utmärker sig alltid negativt i sådana här sammanhang, skamligt! Men konstigast är dock det att föräldrarna i Vallentuna verkar ta det lungt med detta. I andra kommuner är det rena proteströrelse på gång men här finns inga reaktioner någonstans. De vet kanske inte det eller det kanske inte är så viktigt för föräldrarna hur många barn det finns i barngrupperna och hur personaltätheten ser ut eller?

Tittade på nätet på Internet Worlds hemsida retoriklärare Elaines tips för eventdeltagare på Webbdagarna i Water Front kongresscenter (tips från dottern). Som lärare är man ganska medveten på hur man talar, om kroppsspråket, om de kritiska tre första minuterna osv men Elaine kunde förmedla budskapet på ett roligt sätt. Titta gärna det om ni hinner.

Imorgon är det dags för årsrevisionen och (S) arbete med kommunplanen. I det förarbetet hittade jag på Sigtuna kommuns hemsida hur de praktiskt försöker i all beslutsfattandet ha barnperspektivet i minnet. De betalar extra försörjningsstöd till barnfamiljer under sommarmånaderna!!! Det rörde mitt sossehjärta på riktigt. De barnfamiljer som har det allra tuffast får åtminstone lite extra pengar under sommaren för att kunna unna sig någon badtur eller liknande för barnens skull. Och dagens fråga lyder: gör vi i Vallentuna så? Vem har svaret?

P.S. Jag behöver väl inte säga att Sigtuna styrs av sossar, centern och miljöpartiet i en koalition.

Inga kommentarer: