14 januari 2013

Alliansen föreslog återremiss på vår motion om medborgarförslag och allmänhetens frågestund. Visst, det är utmärkt att de vill fundera lite till och inte bara yrka avslag som de gjorde i arbetsutskottet. Det är sundhetstecken att alliansen som trots allt består av flera partier inte alltid tycker som moderaterna. Nu vågar jag inte riktigt tro på att det skulle bli bifall i kommunfullmäktige så småningom, inte än. Men ingenting är omöjligt!

Trots korta kommunstyrelsemötet så hade vi en fråga till där vår uppfattning skilde sig från majoritetens. Det var frågan om anställdas utlandsresor som överskrider 1/3 av basbeloppet. Förvaltningscheferna har vårt förtroende att avgöra detta medan alliansen vill att vi förtroendevalda ska sitta och besluta om anställdas utlandsresor på kommuntyrelsemöten. Förtroendefråga alltså! Om det finns tydliga riktlinjer för hur de gemensamma skattepengar ska användas så finns det ingen anledning att vi politiker blandar oss i personalens kompetens- och andra resor. Det är naturligtvis chefernas ansvar!

Kom på att grönplanen har inte heller kommit upp ännu trots en lååååång väntan. Märker ni att viss sortens frågor tenderar ta mycket längre tid att besluta om än andra?

Inga kommentarer: