19 januari 2013

Fantastisk vinterdag! Vilken förtrollande färgkombination av det himmelsblåa och snövita!

Kvarnbadets café var öppen och folk hade hittat till Vallentuna sjön. Bänkar och övrig upprustning på Gustavs Udde som alliansen lovade sköta, lyste med sin frånvaro och folk satt på stenar och snöhögar när de bytte till skridskor eller skidor eller tog en fikapaus.  Mysigt det med i för sig. I ärlighetens namn hade den bänken som fanns där tidigare vid strandkanten troligen ersatts av en ny högre upp på stranden. Nu släpper jag denna fråga. (S)  initierade förbättringar och alliansen svarade med att det har de redan gjort så ansvaret för vad som gjorts eller inte gjorts ligger hos de styrande och deras samvete!

 Ingvar, över 80-årig partikamrat till mig berättar varje gång jag träffar honom om hur duktiga, professionella och vänliga kommunens hemtjänstpersonal är. Han som fd. aktiv kommunpolitiker skrev en motion, som jag lämnade till kommunfullmäktige i höstas, om att även hemstjänstpersonal skulle få varma vinterkläder som arbetskläder. Självklarhet för de flesta som vet att deras arbetsuppgifter innebär utevistelse, förflyttningar mellan brukare,  osv.   Motionen kom upp i torsdags på arbetsutskottet och svaret från alliansen lyder "avslag" med hänvisning till att diskussioner pågår om detta. Vinterns kanske kallaste period pågår samtidigt som diskussioner också pågår... Det har funnits tid att diskutera detta i åratal så nu ska det ageras och skaffas varma utearbetskläder för kommunens anställda!!!

Alliansen HAR SVÅRT om inte omöjligt att godta, bifalla våra förslag. De spelar fult spel med detta demokratiska sättet för oppositionen att väcka förslag. Vad skulle de förlora att erkänna någon gång att socialdemokratiska förslag kan faktiskt vara kloka och nödvändiga? Vi vill ju aktivt bidra till att utveckla kommunal verksamhet till det bättre. Är detta politisk mobbning?


Inga kommentarer: