27 januari 2013

Det är tydligt att invånare i Kårsta är missnöjda med den allianspolitiken som förs i Vallentuna. De har röstat fram sina/samma politiker mandatperiod efter mandatperiod. Tålmodigt har de väntat på att vallöften blir verklighet. Nu verkar det som bägaren håller på att rinna över och det rinner inte lugnt och stillsamt. Det är inte så det funkar i Kårsta! Det kokar! Det kokar så att även Sossemor i Bällsta håller på och får det varmt och svettigt även om jag är i opposition.

Vi har en rubrik i vårt kommunala handlingsprogram som heter "Hela Vallentuna ska leva". (Handlingsprogrammet går att läsa på vår hemsida www.socialdemokraterna.se/vallentuna.) Vi gick till val på bl.a. med löftet om att bygga cykelvägar från centrum till Karby och till Arninge och mellan Ekskogen och Kårsta. Vi lovade kämpa för att bygga ut och för ökad turtäthet på kollektivtrafiken i HELA kommunen. För seniorer lovade vi att erbjuda boende, service och trygghet även utanför tätorten t.ex. trygghetsboende eller särskilt boende.

Kårsta folket gav sina röster till de borgerliga. Tomma löften har de fått. Vi har stridit för cykelvägar, för konstgräsplan i Karby och för äldreboende i Kårsta och först och främst för likvärdig och rättvis kommunal service i alla delar av Vallentuna kommun. Jag påstår inte att vi hade perfekt planering för Kårsta folket heller men jag menar att vi hade och har viljan och ambitionen att jobba för HELA Vallentuna.

Vi är beredda att ha en öppen dialog med Kårsta folket lika väl som de de andra boende i andra kommundelar. Ni är också välkomna att engagera er i vårt politiska arbete. Testa oss!

Inga kommentarer: