20 december 2009

Julbakning avklarat! Imorgon efter jobbet är det dags att laga morrots-och kålrotslådorna (finska julrätter). Hela julfirandet blir som vanligt blandning av finskt, svenskt och lite amerikanskt sätt att fira. Vi firade en jul i USA och därifrån tog vi oss julstrumpstraditionen bland annat. Hoppas snön håller till julen, det är så vackert.

Jag har fått en mail från en upprörd invånare ang. en vägdragning som kommer att passera mycket nära deras bostadsområde. Jag har inte ännu svarat för det är inte lätt att hitta lösningar när planeringsprocessen är väldigt långt gången. Alla borde läsa Vallentunas hemsida och lokaltidningen regelbundet för att kolla vilka byggplaner är aktuella och när man skall tycka till om dessa. Om ingen säger någonting så blir det som man har tänkt från början utan förändringar. Allas önskemål kan naturligtvis inte uppfyllas när större helheter och intressen måste tas hänsyn. Men att säga sin åsikt och motivera den är en demokratisk rättighet som flera borde utnyttja.

Jag måste passa på att påminna er om att tycka till om borgarnas planer att bebygga Kristinebergskogen/Bällstabergskogen. DET ÄR NU NI MÅSTE AGERA. Det är försent att reagera då när skogmaskiner har huggit ner träden och grävskoporna finns på plats. Detta är en valfråga! (S) TAR KRISTINEBERGSKOGEN BORT FRÅN BOSTADSBYGGNADSPROGNOSEN OCH ÄNDRAR ÖVERSIKTSPLANEN PÅ FÖRSTA MÖTET OM VI VINNER VALET! Vi kommer ägna mycket tid och kraft att arbeta med kommunens grönplan. Vallentuna behöver inte förlora sina kvalitéer även om vi växer.

Inga kommentarer: