17 januari 2012

Fick syn på Socialstyrelsens kartläggning över hemlöshet i Sverige idag. Enligt den kartläggningen finns det 60 hemlösa i Vallentuna varav 27 (om jag nu kommer ihåg siffran rätt, papprena på kontoret) som har barn under 18 år. FY VALLENTUNA!!!

Att en välmående kommun som Vallentuna kan inte erbjuda tak över huvudet är klart underkänt för vår kommun. Vi måste ha ett fungerande skyddsnät som inte låter händelserna gå så långt som att människor tvingas lämna sina hem. Vem som helst av oss kan hamna i en situation där vi inte klarar av amorteringar och räntor på hus-eller lägenhetslån. Vart tar vi vägen då? Idag får man inte äga någonting om man behöver försörjningsstöd. Och om man nu säljer sitt hus eller bostadsrätt så är man tvungen att flytta från kommunen för någon alternativ boendeform finns ju inte. Inga hyresrätter att flytta till. Ryck barn från förskolan och skolan och flytta från kommunen är lösningen. Tala om barnperspektiv!

Visst är Vallentuna underbar men ack så mycket politiskt att förbättra!
Roligt att samtalen med Ridskolan är i gång till sist! Vi Socialdemokrater har en viktig roll som ni märker! Då kan vi ta an nästa projekt!

Inga kommentarer: