15 februari 2013

Bland dagens handlingar till kommunstyrelsens arbetsutskott fanns ett och annat intressant att läsa. Det finns nämligen mycket information att hämta i tabeller och redovisningar som finns som bilagor till beslut. Jag väljer nu ett exempel ur kommunstyrelsens verksamhetsberättelse. År 2009 var kommunens innehav av separata cykel- och gångvägar 50,7km. Tre år senare 2012 hade kommunen 51,9km, alltså 1,2 km mer! Detta är ett typexempel på en fråga som oppositionen och några av alliansens småpartier tycker är viktig att satsa på. Tyvärr har moderaterna inte samma prioritetsordning vilket gör att regelbundna satsningar t.ex. på cykelvägar uteblir. Nu befinner vi i en situation där det finns flera viktiga cykelvägssatsningar att ta ställning till men pengarna kommer inte att räcka till allt. (S) föredrar en regelbunden satsning på gc-vägar så slipper vi den här anhopningen av sträckor som behöver byggas. 
Nu kan jag ana att någon kan påpeka faktumet att kommunen håller på och ta fram cykelplan. Utmärkt! Bättre sent än aldrig men alliansen/borgerligheten har haft tid alla år, alla årtionden de har styrt kommunen att fixa en cykelplan. Men oroa er inte! Planen blir färdig lagom till valrörelsen!

2 kommentarer:

Näbben sa...

När ska planen vara klar? Man har ju talat om "kommande trafikplan" länge nu, ett datum är inte fel!

Jaana sa...

Jag håller med. Det vore utmärkt om uppdrag blev tidsatta så de inte hänger i luften åratal. Troligen är både cykel- och trafikplanen på G.