12 februari 2013

 Hur många år fick vi socialdemokrater kämpa för att få nattis i kommunen? Vi skrev motioner och insändare, vi ställde frågor till alliansen i fullmäktige om behovet av barnomsorg som finns i 24-timmars samhälle. Nu till sist har kommunen tagit ett viktigt steg åt rätt riktning. Nattis provperiod börjar nu på våren fram till årets slut. Alliansen har fått konkret erfara att det finns efterfrågan på barnomsorg även på kvällar, nätter och helger. Det behovet har funnits redan länge. Delvinst för (S), även om varken majoriteten eller lokalmedia unnar det till oss.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det bra att S bidrar till arbeten som sker nattetid? Vad säger förskollärarna?

Jaana sa...

(S) bidrar till att föräldrar kan jobba i den omfattningen de anser det är nödvändigt och då måste kommunen erbjuda den servicen som behövs dvs. erbjuda nattis. Dessa föräldrar är skattebetalare som bidrar till omsorgskostnader på dagtid även om deras eget behov har varit på nattetid/kvällar/helger och har därmed inte kunnat få någon omsorg för sina barn förrän nu.

Under provperioden kommer föräldrarna själva att leta fram en lämplig person som kommunen sedan godkänner. Nattis personalen behöver inte vara förskolelärare.

Det är viktigt är att föräldrarna kan behålla sitt jobb/ ta jobb även om det skulle innebära arbete på obekväm arbetstid. Man kan inte alltid välja mellan olika jobb utan man kan vara mer eller mindre tvingad av att tacka ja för ett jobb på helger exempelvis. Vi behöver ju sjukskötersor, brandmän, busschaufförer osv som arbetar på kvällar och nätter.
Lika viktigt är det att barnen får trygg och bra barnomsorg.