11 februari 2013

Hur resonerar alliansen i Vallentuna egentligen om strukturplanen för södra Vallentuna/Kristineberg när de godkänner planen med alla de kontroversiella delarna som den innehåller? Bostäder är placerade alldeles för nära Arningevägen som är transportled för farligt gods + bullerproblematik exempelvis. Det har inte alliansen några som helst bekymmer med. De har avslagit vårt förslag om att göra en riskanalys i BÖRJAN av planeringsprocessen.
Alliansen har gått med på att göra en miljökonsekvensbeskrivningen i samband med att den första detaljplanen för Kristineberg tas fram. (S) vill göra den innan man börjar detaljplaneläggningen. Vad är då skillnaden? Om miljökonsekvensbeskrivningen visar att förändringar i strukturplanen är att föredra så behöver detaljplanearbetet göras om, vilket innebär större kostnader. Det är inga småpengar som detta handlar om. Jag och många med mig förstår inte alls detta brådska med att göra saker i FEL ordning.
I Karby/Brottby planen som också pågår finns det en arbetsgång som jag gärna skulle ha också när det gäller Kristineberg. Där görs det miljökonskevensbeskrivning direkt och man planerar att ha samråd med allmänheten i Karby/Brottby. Helt fantastiskt! Att just Kristinebergområdet behandlas styvmoderligt är ytterst olyckligt eftersom det då verkar att andra intressen än de allmänna väger mer. Låt oss göra saker grundligt och i rätt ordning!

Inga kommentarer: