5 februari 2013

Socialdemokraterna har kommit med förbättringsförslag i förskolan. (S) föreslår att alla barn från 2 års ålder ska ha rätt till allmän förskola. Idag gäller 3 års gräns. På sikt vill vi att förskolan ska var avgiftsfri. Det tycker jag är självklart. Förskolan med sin pedagogiska verksamhet ska naturligtvis vara lika självklar som grundskolan. Det livslånga lärandet grundas i tidig ålder då språket och andra färdigheter utvecklas som allra snabbast.
(S) vill också investera i förskolepersonalens kompetensutveckling. Mindre barngrupper är säkert en av de främsta önskemål föräldrar har. Det känns tryggt om man vet att personalen har tid att trösta, byta blöjor när det behövs, kunna ge uppmärksamhet, ha dialoger med barnen. Jag uppskattade  förskolans utflykter i närskogen, turerna i pulkabacken mest som småbarnsmamma. Mycket utevistelse och gärna utanför förskolans gård. För utflykterna behövs det mer personal och då är denna personalsatsning på sin plats.
Vi ska naturligtvis inte utesluta några som helst barn från denna pedagogiska verksamhet. Alla barn, även barn till arbetssökande och föräldralediga ska ha tillgång till förskolan. Förskolan är för barnen, inte för föräldrar!

Inga kommentarer: