6 december 2009

Uppror?

Ytterst intressant det som stod i DN idag om föräldrar i Täby som har startat uppror mot besparingar i förskolan. Jag tror att det är bara tidsfråga innan föräldrar i Vallentuna vaknar upp och börjar protestera. Det finns redan inlämnade listor med namnunderskrifter från både personal och föräldrar som Lärarförbundet har samlat in där de uppmanar oss politiker att inte spara på barnen.

Sossemor vet detta och sossemor har agerat utifrån detta. Vi MÅSTE börja höja kvalitén på våra förskolor och skolor. De neddragningar som den borgerliga alliansen har under senaste halvåret gjort behöver genast återställas och en riktig genomlysning på kompetensen ska göras. Finns det tillräckligt många utbildade förskolelärare som ska ansvara och genomföra det pedagogiska arbetet i förskolor? Hur ser förskollärartätheten ut i privata förskolor ut jämfört med de kommunala?

Vi har ju ingenting som är mer betydelsefullt och viktigt än våra barn. Vi kan spara på oss själva men för våra barn vill vi ge det bästa.

Inga kommentarer: