27 januari 2010

Brist på respekt för den demokratiska processen!

Varendaste en av de borgerliga kommunstyrelseledamöterna röstade för att påbörja arbetet med en sturkturplan över södra Vallentuna innan översiktsplanens samrådsyttranden ens har hunnit sammanställas! Vilken brist på respekt för den demokratiska processen! Vi har INTE fastställt översiktplanen. Den är fortfarande bara ETT FÖRSLAG som vi inte är eniga om i alla delar. Visst, det tar tid med att förankra och lyssna på vad olika instanser och personer har att säga om saken innan man kan fatta beslut om det. Men översiktsplanen är ett stort arbete och den skall ge viktiga riktlinjer om hur kommunen skall utvecklas på längre sikt. Det arbetet FÅR TA TID!!! Det kallas för demokrati.

Raimo Vuojärvi(M) sade på kommunstyrelsemötet att alla vet REDAN att vi (=sossar) är emot byggandet av Kristineberg. Det är inte enbart vad vi är emot. Det är fråga om vad invånarna i kommunen är emot. De har fortfarande tid till slutet av månaden att säga vad de tycker om saken. Det ville inte de borgerliga vänta på. Det är skandal!!! Har man samrådstid så har vi samrådstid på riktigt. Jag blir så upprörd över detta att det går inte att beskriva. De borgerliga har tydligt visat att de bryr sig inte ett dugg om vad allmänheten säger. De gör som de vill.

Det var också någon av de borgerliga ledamöterna som sade att en strukturplan är bara en plan. Det betyder inte att man gör så. Har vi verkligen råd att satsa pengar på planer vars framtid är osäker? Konstigt att det finns alltid pengar för vissa saker men aldrig för andra.

Jag är socialDEMOKRAT. Jag accepterar att vi kanske inte får vår vilja igenom eftersom vi är i opposition just nu men för oss och för allmänheten måste ges möjlighet att komma med alla argument emot under den tiden som den demokratiska processen medger innan man fattar ett beslut. De argumenten och åsikterna måste få chans att vägas in i beslutet.

Förresten fick jag veta idag att de markområden som Vallentuna kommun har köpt från Stockholms stad och som enligt borgarna skulle kompensera Kristinebergskogen består delvis av stora områden av kalhuggen. Naturligtvis måste jag få det bekräftat att om detta stämmer. Tomma borgerliga löften det med i så fall!

Inga kommentarer: