12 juni 2010

Alla veckans insändare i Mittisteget bekräftar att vi socialdemokrater i Vallentuna för en vettig politik. Vi röstade emot beslutet om att spara på 6-åringarnas simundervisning. Dessutom har vi under flera mandatperioder haft avgiftsfri simskola till alla barn i vårt handlingsprogram. Vi har inte fått gehör av alliansen till våra önskningar. Det kostar att lära barn att simma och moderaterna tycker att lägre skatt är viktigare. Då har föräldrarna själva pengar över att bekosta simundervisningen privat. Så tycker inte vi. I ett land med tusentals sjöar och andra vattendrag måste alla invånare kunna simma. Skolans uppgift är att lära barnen simma precis som Rickard Granberg i Mitti Steget skriver. Vi har inte gått ut och begärt mer skattemedel i onödan. Vi har noga tänkt igenom vilken KVALITETSNIVÅ vill vi ha på kommunal verksamhet och kunnat konstatera att alliansens nivå duger absolut inte!!! Vi är inte beredda att offra barn och unga för två hundra kronors skull per månad.

Roggan skrev i lokaltidningen om sommarjobben. Han har rätt han med. Vi gick ut med några av våra vallöften nu under våren och en av dem var att vi erbjuder alla 16-åringar sommarjobb istället för de 30st som alliansen erbjuder om vi vinner valet på hösten. Vi har Nynäshamn som exempelkommun på detta där de erbjuder sommarjobb till alla ungdomar som vill. Det är vårt mål också men i första skede har vi kommunens 16-åringar. Bra med tips att städa efter sönderslagna busskur. SL vill kanske vara med och finansiera del ut av sommarjobben? Att erbjuda alla 16-åringar sommarjobb betraktar vi som en investering i ungdomar som initialt kostar men som lönar sig i längden.

12-åringen skriver om Kristinebergsskogens bevarandet som vi har kämpat för i åratal. Tänk hur oklokt det är att inte börja bygga i Ubby/Molnby istället där vatten- och avlopp redan finns draget nära Roslagsbanan. Istället vill Alliansen börja från noll och hugga ner den sista närskogen i södra Vallentuna trots att invånare i alla åldrar har protesterat emot detta. Vi måste visa att det kostar att ignonera folkets röst! Detta förstörande av gröna områden måste ta slut.

Även Sofies inlägg om en promenadslinga runt sjön finns med i vårt handlingsprogram. Vi kallar den för "Hälsans stig". Sjön är en enormt viktig tillgång för oss alla och den måste också göras mer tillgänglig för flera.

Vallentunas majoritet behöver paus på minst fyra år!!! Vi är ivriga på att få börja förverkliga vår kvalitetssatsningar i skola, miljö och äldre!

Inga kommentarer: