15 juni 2010

Vårterminens sista kommunfullmäktige hade ovänligt tonläge igår mycket beroende kanske på ordförandes humör som var inte det bästa om man säger så.
Det borde vara intressant för lokaltidningen eller varför inte för rikspressen också att rota sig i varför Mattias Andersson (C) avsade sina uppdrag i Össeby Hus bara ca 100 dagar före valet?

Eftersom moderaterna var en man för kort så kunde vi minoritetsåterremittera vår motion om att bygga studentbostäder tillbaka till kommunstyrelsen. Man lyfter inte upp en motion till fullmäktige INNAN man har beredd/utredd saken. Motion är ingen opinionsundersökning som man bara tar ställning utifrån tyckandet. Svaret ska ändå grunda sig i någonlunda fakta även om det mesta ska göras efter att motionen har blivit bifallen.

Vi lämnade vårt (S)-förslag till en ny skolpeng.Sådana summor vill naturligtvis inte alliansen satsa på våra barn i kommunen. Vi anser att vi har inte råd att låta bli att investera i barn. Inte i den här globala arbetsmarknaden där våra barn ska kunna hävda sig och trygga Sveriges framtid bland de främsta länderna när det gäller bl.a. forskning och utveckling. Huvudsyftet med vår ordentligt höjda skolpeng är att kunna få en ökad lärartäthet och mindre barngrupper. Inte alltså bara ord utan handling. Och det kostar. Och det kostar våra gemensamma skattemedel men vi vill prioritera barn. Det räcker inte att göra en skillnad om man flyttar lite slantar hit och dit utan om man vill göra en investering som ger avkastning så måste pengarna räcka till tillräckligt många lärare och speciallärare till så man verkligen har möjlighet att stötta varendaste ett barn i sin kunskapsutveckling.

Kulturskolan röstades till kulturnämnden. Vi ville behålla dess pedagogiska verksamhet i barn- och ungdomsnämnden. Hur detta hela hade planerats redan tidigt i vintras före alla politiska beslut undrar jag fortfarande.

Dags att börja förbereda radiointervjun...

Inga kommentarer: