15 januari 2013

Kristinebergsskogen! Det är mycket känslor inblandade i de ärenden som handlar bostadsbyggande i den skogen. Den sista tätortsnära skogen i södra Vallentuna. Idag läste jag de remissvar som har kommit in just om strukturplanen i Kristineberg. Jag saknar Länsstyrelsens svar! Deras synpunkter väger mycket! Jag borde kanske ringa dit och fråga när de är färdiga med sitt yttrande. Det känns inte alls bra att ta upp dessa planer på torsdag utan att veta hur Länsstyrelse håller sig till dem.

TMR (= Tillväxt, miljö och regionplanering i Stockholms län), JM (stor markägare i området), SL, SSBF(Brandförsvaret)  och Trafikverket är bland de som har skickat in sina åsikter.  Alla hade kloka synpunkter med ett antal förbättrings- och förändringsförslag. Mycket positivt att vi (S) hade i vårt remissvar påpekat i flera fall samma saker som dessa andra tunga remissinstanser. Ett bra exempel är att både TMR och SL ställer sig tveksam till utbyggnaden av Kristineberg med hänsyn till läget!!! De förundrar varför förtätar man inte i stationsnära lägen där bra kollektivtrafik redan finns. Både buller , avsaknaden av miljökonsekvensbeskrivning och riskanalys var andra väldigt viktiga faktorer som borde leda till omarbetning av förslaget. Allt annat vore oseriöst!

Att ha en hårt trafikerad väg bredvid bostadsområde betyder inte att området har "ett bra kollektivnära läge"! Det är viktigt att alliansens små partier funderar en gång till och låter inte de moderata intressen styra alldeles för mycket. Läs svaren! Bilda en egen uppfattning utifrån de svar. Vi har alternativa områden vi kan bebygga som har redan både VA-lösningar och kollektivtrafiken på plats!!!

"SL ser det sammanfattningsvis som tveksamt att exploatera Kristineberg med hänsyn till att erbjuda förutsättningar för ett hållbart resande och därmed ett hållbart boende." Skriver SL i sitt remissvar.


Inga kommentarer: