19 april 2010

Det som gör detta arbete intressant är bl.a allt forskande. Sossemor får ringa runt till olika myndigheter och företag för att få fram fakta och svar på frågor. Nackdelen är att det tar väldigt mycket av min "lilla" tid i kommunen.

Sossegänget finns på torget igen! Vi har vår årliga vårkampanjen på gång. Under kampanjen lyfter vi bristen på hyresrätter uppe på dagordningen. Vi hittade de värdefulla 302 hyresrätterna (av 10 990 st bostäder totalt) som finns i kommunen utöver de kommunägda bostadsrätterna som kommunen sedan hyr ut som sociala bostäder.

Om du vill ha en lägenhet i Vallentuna centrum så får du räkna med 6 års kötid enligt Stockholms stads bostadsförmedling. I Brottby kan du få en lägenhet efter 3 års väntan. Det kommer ut väldigt få lediga hyresrätter i Vallentuna. Bara tiotal hyresrätter förmedlas årligen enligt Stockholms stads bostadsförmedling.Och jämför den siffran med dagens stora ungdomskullar. Det finns ingen chans att få hyra sin bostad i Vallentuna. Det är bara att flytta bort från kommunen. Det gäller även de andra grupper som VILL hyra sin bostad. Detta är alltså inte bara ungdomsproblem utan gäller alla åldersgrupper. Detta är en allvarlig men mycket medvetet vald brist i den borgerliga bostadspolitiken i Vallentuna kommun.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack for intressant blogg