27 maj 2013

På sådana här kvällar får jag bara lust att skrika ut till kommuninvånare att här får ni det ni har röstat fram. Är ni nöjda nu? Är det här det ni ville? Ska vi verkligen inte utreda om det går att anlägga badplats vid Vallentunasjön? Ta vattenprover och kontrollera att det inte finns bakterier eller främmande ämnen i vattnet? Titta på vilken plats vore lämplig? Ta reda på kostnader på att anlägga en badplats? Innan allt detta är färdigt så kanske har man fått det siktdjup (1m) som man eftersträvar. Nej, det vill inte Vallentuna alliansen. Utreda betyder inte att man beslutar att göra så. Det betyder att man har fakta färdig för att kunna fatta beslut när det är aktuellt.

Eller vill ni inte att kommunen, markägare och hästägare ska träffa varandra och börja titta på möjligheterna att planera för ett sammanhängande ridnät i vår hästrika kommun? För det vill inte Vallentuna alliansen! De tycker att det är finns bara hinder och svårigheter och vill inte ens påbörja arbetet.

Eller tycker Vallentunabor att kultur- och fritidsförvaltningar har inte fungerat tillräckligt effektivt för nu slås dessa två ihop just för att kunna åstadkomma effektiviseringsvinster. På vilka områden finns effektiviseringsutrymme fick jag inte veta i kväll på kommunfullmäktigemötet.

Visst syns det tydligt var alliansens politiska ambitionsnivå ligger: på utveckling eller på bevarande! Var det det ni ville?

Inga kommentarer: