20 augusti 2013

Att få möjlighet att besöka Lindholmens förskola var verkligen passande avbrott i läsning av handlingar   idag. Tre avdelningar låg i själva huvudbyggnaden med en fantastisk gård. 5-års gruppen var placerad i skolans lokaler. 
Förskolegården var stor med mycket plats för olika aktiviteter. Planteringar var genomtänkta med äppelträd och bärbuskar där barn kan själva plocka mogna bär direkt i munnen. Bakom denna träd skymtar en liten kulle där barnen kan åka pulka på vintertid.
På skolsidan gård fanns tydliga tecken på att kommunens fastighetsskötsel behöver förstärkning, ekonomiska eller/och personella det vet inte jag,  men så här ska inte sandlåda behöva se ut. Sand behöver bytas och bättre grund göras så att sanden inte blir riskfaktor vid regnväder. 
Även Sossemor lockades in i denna piltunnel på gården. Jag tyckte att den var ett extra roligt inslag på gården.
Jag har påpekat tidigare och gör det nu igen... alliansen har ansvar att se till att våra fastigheter inte förfaller. Aktuella skötselplan ska finnas och de ska följas. Många av kommunens fastigheter har kommit i den åldern att mer omfattande insatser behövs än bara målning. Det är mer kostnadseffektivt att göra lite varje år så vi slipper alla de akuta dyra åtgärder som har nu dykt upp under de senaste åren.

Både barn och personal i Lindholmens förskola ska ha fräscht och ändamålsenligt  i sin arbetsmiljö. Tyvärr har kommunen inte slutfört vissa inre arbeten och både målning, spackling, takplattor och listor saknas. Det är inte acceptabelt! Våra barn är värda mer!

Inga kommentarer: