9 augusti 2013

Sossemor njuter av de sista semesterdagarna i gamla hemlandet.

Det finns intressanta diskussioner i gång också här i Finland. Helsingin Sanomat-dagstidning skriver om utdelning av xylitoltabletterna till förskolebarn som ha pågått redan 10 år. Jag har totalt missat att både förskole- och skolbarn får xylitoltabletter dagligen åtminstone i Helsingforstrakten. Vem bekostar detta är oklart. Jag fick uppfattningen om att på vissa förskolor är det föräldrar som sköter inhandlandet. Det är också intressant att det är fråga om tabletter, inte tuggummi.

Jag läste också om forskningen om vilken tid skolan borde börja dagligen för att tonåringar skulle kunna utnyttja undervisningen maximalt. Ingen överraskning där för min del. Dagens ungdomar lägger sig senare vilket påverkar naturligtvis de första lextionerna på morgonen. Halv timmes eller en timmes senareläggning av schemat skulle passa bättre för dem. Sanningen är att det är lika jobbigt med sena eftermiddagstimmar mellan kl. 15-16.

Statens inblandning efterfrågas också här för att kunna bygga fler studentbostäder till rimlig kostnad.

Nästa vecka börjar jobbet på riktigt! Innan dess ni som har möjlighet, passa på och besök Vallentuna/Lindholmen under helgen. Det pågår SM i dressyr i Veda!

Inga kommentarer: