20 januari 2014

Översiktsplanen

Hela förmiddagen ägnades åt aktualitetsprövningen av kommunens översiktsplan. Både nya och "gamla" politiker och tjänstemän fick en snabb repetition om hur arbetet gick till innan den nuvarande översiktsplanen antogs 2010 på våren, lagom före valrörelsen. Nu är det dags att se om det behövs förtydliga, förändra, begränsa... någonting i den nuvarande översiktsplanen. Alliansen  (speciellt kommunalrådet) vill naturligtvis att detta ska bli färdigt FÖRE valen på hösten.

(S) och alliansen har egentligen en stor tvistefråga när det gäller översiktsplanen. (S) vill bygga först och främst (eller enbart) i kollektivtrafiknära lägen dvs längst Roslagsbanan. Kristineberg ligger östra sidan av Arningevägen som är en stor barriär och utan kollektivtrafik. Detta område kan stå i översiktsplanen men är inte aktuell som ett utbyggnadsområde i (S) planerna.

WSP konsulten som är speciellt anlitad för att påskynda byggnadsplanerna i Kristineberg fanns också med under dagen. Han påpekade att det "är en utmaning" att få Kristineberg området att hänga ihop med västra sidan av kommunen pga.  Arningevägen.   Än så länge är inga nya hus byggda varken i centrala Vallentuna, Molnby/Ubby, Karby/Brottby eller i Kårsta. Inga konsulter har heller anlitats för att påskynda dessa projekt. För oss (S) är det självklart att då får Kristineberg vänta tills dessa kollektivtrafikmässigt bättre områden är först på gång innan man lägger mer pengar och arbetstid på Kristineberg.

2 kommentarer:

Sossesyster sa...

Ja det är konstigt att allt ska gå i Påtåkersandan....

Jaana sa...

... Påtåkersandan, ett nytt ÖP-begrepp?